Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Иглотерапията и балнеолечението помагат при шипове

На 39 год. съм и работя като счетоводител. Работата ми е напрегната и често е свързана със стресови ситуации. Оплаквам се от главоболие, болки и ограничени движения в областта на шията, възпалени сухожилия, изтръпвания и неправилно кръвообращение и в двете ръце. Първоначално направих консултация с ортопед – травматолог. Беше ми направена вътреставна инжекция с Депо-медрол 80 и ми изписаха противовъзпалителни лекарства – Диклак – 150 мл., Профенид 150 мл., Невралгин. Бях изпратена и на скенер със съмнения за дискова херния на шийни прешлени С-4, С-5, С-6. При разчитане на снимката се установи само цервикална остеохондроза /шипове/. Бях изпратена и на физиотерапия. Последната в комбинация с лекарствената терапия не оказа никакъв ефект. Споделяйки това с личния ми лекар и съвместно с него в продължение на 3 последователни дни ми беше прелят венозно Манитол и бит мускулно Профенид. След тази терапия не се получи също никакво облекчение на болката. Следващата ми стъпка бе консултация с невролог, който след прегледа ми каза, че диагностично не съм уточнена, но има съмнения за дископатия на шийни прешлени, която не винаги може да бъде разчетена от скенер и Синдрома на Рейно. Бях изпратена при ревматолог, който каза, че става въпрос за артроза и дискова херния. Беше ми приложен вътреставно Флостерон и ми изписа Мидокалин 150 мл., Диклак 150 мл. и Деанксит. След цялата тази терапия имам съвсем слабо облекчение на болките. Вече съм отчаяна и психически травмирана. Не се чувствам пълноценна и това ме депресира.

Иванка Димитрова, Плевен.

Става дума за страдания, които са твърде чести в практиката, типични, ясни като проблем за нас. Диагнозата в случаи като вашия е обикновено съвсем достъпна и очевидна. Пациентите са обикновено жени, проблемите им започват от млада възраст, вероятно имат индивидуална склонност към заболяването. Касае се за комплекс от промени. Артрозни изменения в междупрешленните стави и самите прешлени, изразяващи се в постепенно деформиране и оформяне на остеофити /шипове/. При изразено артрозно заболяване тази деформация предизвиква притискане на нервни коренчета от една страна, от друга поддържа възпалителна реакция в областта. Междупрешленните хрущялни дискове също се променят-спадат, деформират се – дискова болест. В по-изразените стадии на дисковата болест се установяват дискови хернии-изпъквания на хрущялно вещество извън тялото на диска. Същите могат да причинят механичен натиск върху нервно коренче. Резултатът от тези промени е трайно, хронично, с обостряния възпаление на нервни коренчета – шиен плексит или радикулит. Болките генерират мускулен спазъм, същият допълнително усилва болката – формира се порочен кръг. Лечението, предвид сложният, комплексен и многообразен характер на заболяването е трудно и налага последователност и упоритост. То трябва да се назначава съобразно всеки конкретен случай. Обикновено основните усилия трябва да бъдат в насока на балнеология /минерални води, кал и пр./физиотерапия, мануална терапия, понякога алтернативни методи от типа на иглотерапия. Лекарствата не са основен метод, те са по-скоро допълващи. Напълно съм съгласен с предложената ви терапия – противовъзпалителни и вит. В. Заболяването е гранично за ортопедия, неврология, физиотерапия. След консултация със съответните специалисти бих посъветвал да се обсъди възможността за балнеолечение във вашия случай. Обикновено се налага многократно, дългогодишно балнеолечение и физиотерапия, така че ще трябва да се заредите с търпение и да проявите известна упоритост.

Д-р Петър Христов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Иглотерапията и балнеолечението помагат при шипове

  1. Дияна каза:

    Доста познато ми се струва. Аз също работя в счетоводна къща като счетоводител и имам сигурно половината от нещата, които жената е описала.

    Пробвала съм с масажи и разни такива неща, но никога с пълна терапия или балнеолечение, но явно ще трябва да взема мерки навреме, преди да се влошат нещата.

    Благодаря за препоръките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *